Start groep 2 – Programma Zelfreflectie voor Bestuurders

Start groep 2 – Programma Zelfreflectie voor Bestuurders

Start groep 2 – Programma Zelfreflectie voor Bestuurders

Datum: 04-02-2019

Programma zelfreflectie voor bestuurders / start groep 2 

Setting: diepe zelfreflectie, persoonlijk leiderschap en intervisie.

In een inspirerende samenwerking met ONYX4People en Jan Moen organiseren we de tweede groep van het programma zelfreflectie voor bestuurders.

Het intervisie en zelfreflectie-programma voor bestuurders brengt u in contact met collega’s rond thema’s als: governance, management, macht en persoonlijk leiderschap.

“Ervaring leert dat er zo interessante en verrassende leerpunten ontstaan om het effectief leiderschap van de bestuurder te vergroten”, prof. dr. Jan Moen.

Inhoud programma

Het 8-daags programma, dat plaatsvindt in centrale locaties in het land, omvat:

 • Indringende inleidingen door topprofessionals op de genoemde thema’s
 • 4 x 2 dagen waar intervisie centraal staat
 • Uw eigen profielrapport, inclusief 360-graden feedback
 • Persoonlijke coaching
 • Een eigen Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) voor uw verdere leiderschapsontwikkeling
 • Toegang tot een aanvullend netwerk voor kennis- en ervaringsuitwisseling
 • 2 boeken en diverse hand-outs om na te lezen en te gebruiken bij de uitvoering van uw POP (Boek “Hectiek in de bestuurskamer” en Boek “Kleur bekennen”)

U krijgt antwoorden op thema’s als

 • Wat overheerst in mijn denk- en gedragsrepertoire, wat drijft mij?
 • Hoe reageer ik op feedback?
 • Hoe zit het met mijn communicatieve kwaliteiten?
 • Hoe ga ik om met governance en mijn RvT/RvC?
 • Hoe stel ik een winnend MT samen, op welke manier leg ik verbinding?
 • Hoe ga ik om met macht, hoe blijf ik in control?

Meer weten? Download de brochure of neem contact met me op.

Voor wie?

• Bestuurders/eindverantwoordelijken.
• Semipublieke sector: gezondheidszorg, wonen, welzijn, onderwijs.
• Een groep van minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers.
• Intake: kandidaten worden persoonlijk benaderd en vooraf gesproken.

Bij de samenstelling van de groep zorgen we ervoor dat er geen concurrerende of zakelijk conflicterende belangen in één groep voorkomen.In het intervisie- en zelfreflectie programma bouwt u een krachtig en persoonlijk leiderschap op. ONYX begeleiders helpen u om de feedback te organiseren en te duiden. Zij counselen en coachen u. U krijgt niet de antwoorden die u het liefst hoort, maar inzicht in uw blinde vlekken, valkuilen en dilemma’s. En we wijzen u op uw kracht en potentie en leren u te reflecteren en ontwikkelen. Dit alles in een veilige setting; u bent in vertrouwelijk gesprek met ervaringsdeskundige begeleiders en inleiders. En u leert samen met uw groepsgenoten in het programma.

Op deze wijze voldoet u aan de zware eisen die aan een bestuurder gesteld worden, als het gaat om effectief leiderschap (denk bijv. ook aan accreditatie vanuit de NVZD).

Aanpak

Besturen is een lastige, complexe, maar ook inspannende bezigheid. Als bestuurder fungeert u in een beweeglijk en dynamisch krachtenveld waar u niet alleen coach bent, maar ook scheidsrechter, competitieleider, een van de spelers op het veld of boegbeeld van de organisatie.

Tijdens dit programma wordt u een confronterende en leerzame spiegel voorgehouden. De oplossing voor effectief leiderschap ligt in uzelf. Alleen door u bewust te zijn van uw handelingen, leert u het elke volgende keer beter te doen. Effectieve bestuurders besteden blijvend tijd aan reflectie.

Het programma combineert diverse leervormen. Het is praktijkgericht en interactief door georganiseerde reflectie op actuele casuïstiek. U neemt deel aan intervisie, wordt gecoacht en gecounseld en krijgt indringende en prikkelende inzichten aangereikt over uzelf en uw context.

De intervisie fungeert als het ware als de kleedkamer waar u met uw collega’s ervaringen, gevoelens en gedachten uitwisselt. Waar emoties naar buiten komen, die u op het speelveld, in de boardroom, niet altijd kunt uiten. In de kleedkamer worden zaken gezegd die anders nooit ter sprake komen.

Ervaring leert dat er zo interessante en verrassende leerpunten ontstaan om uw persoonlijk leiderschap als bestuurder te vergroten.

Begeleiders

Het programma staat onder begeleiding van intervisor Suzanne Brinkman, en moderator en intervisor Toine Grotens.

Prof. dr. Jan Moen is gastdocent en supervisor van dit programma. U leest meer over hen wanneer u doorklikt op hun namen op deze pagina.

Wilt u uitgebreide informatie ontvangen, neemt u dan contact met mij op.

Programma start in september 2019

Het programma start in september 2019 en vindt plaats op de volgende data:
o Donderdag 26 en vrijdag 27 september 2019;
o Donderdag 21 en vrijdag 22 november 2019;
o Donderdag 23 en vrijdag 24 januari 2020;
o Donderdag 12 en vrijdag 13 maart 2020.

De prijs van dit integrale programma bedraagt € 8.850,– (vrij van BTW).

Dit is inclusief alle verblijfskosten, het verblijf van 4 x 2 dagen met 1 overnachting inclusief ontbijt, diner en lunch (€ 2100,-­) en programmaboeken. Bovendien krijgt iedere deelnemer een individuele profielrapportage alsmede 360 graden feedback.

Met dit programma voldoet u aan de accreditatie-­eis voor bestuurders met betrekking tot intervisie-­deelname.

Download hier de brochure van het programma Zelfreflectie voor Bestuurders

Inschrijven of vragen

Wilt u zich aanmelden of meer weten, geef dan via secretariaat@onyx4people.nl uw naam en telefoonnummer op, uw functie en de organisatie waaraan u verbonden bent. Wij nemen dan contact met u op. Of bel met Suzanne Brinkman: 06 – 4825 9028 of Toine Grotens: 06-4622 5203.